Daut Haradinaj

Daut Haradinaj ka lindur me 6 Prill 1978 në fshatin Gllogjan, Deçan. Sot ai jeton në  Prishtinë, është i martuar dhe ka dy fëmijë, ka diplomuar në Fakultetin Juridik Universiteti i Prishtinës.

Përgjatë çlirimit të luftës  1998-1999, edhe pse i ri në moshë ai ishte Komandat i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, saktësisht Komandat i Brigadës 131 “Isuf Gërvalla”,është i njohur për kontributin e tij të në zonën operative të Dukagjinit. Ishte gjithashtu edhe ushtar në Trupat Mbrojtëse të Kosovës, e cila ishte një organizat aktive në sigurimin emergjent të mbrojtjes së qytetarëve nga viti 1999 deri më  2009. Roli i tij, po ashtu edhe roli në Trupat Mbrojtëse të Kosovës, kanë përfshirë një rol mbrojtës në raste të emergjencave për qytetarët.

Daut Haradinaj Aktualisht është Deputet dhe anëtarë në Komisionin për Punë të Brendshme, Siguri dhe Mbikëqyrjen e Forcës së Sigurisë së Kosovës. Është mandati i tij i tretë si deputet në Kuvendin e Republikës së Kosovës, për herë të parë u zgjodh deputet në vitin 2010 -2014.

Është anëtar i këshillit drejtuar dhe kryesisë të partisë politike Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës, që nga viti 2015,  Haradinaj po ashtu ushtron postin e kryetarit të degës së Komunës së Deçanit.

Rrjetet sociale

Na përcjellni

Pyetje dhe Përgjigje

Pyetja Juaj

Deklarimi i Pasurisë